سلامت نیوز:محققان علت تمایل بیماران آلزایمری به حفظ خاطرات موسیقیایی را شناسایی کردند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،محققان بنیاد پاسکوال مارگال اسپانیا که در تحقیقات علمی در زمینه بیماری آلزایمر تخصص دارد، دلیل ادامه حفظ خاطرات مرتبط با موسیقی در مراحل پیشرفته در بیماران آلزایمر را کشف کردند.
به گزارش ارم نیوز؛ این محققان دریافته اند که برخی از آهنگهای مرتبط با تجربیات شخصی، بخشهایی از مغز را غیر از آنهایی که در فرآیند حافظه نقش دارند، فعال میکنند.
این بنیاد در بیانیهای توضیح میدهد که حافظه معمولی به یک شبکه عصبی مجازی (DMN) مرتبط است. براین اساس یادآوری رویدادهای زندگی نامهای مرتبط با قطعات خاصی از موسیقی با محرکهای سمعی و بصری مرتبط است.
این مطالعه که توسط مرکز تحقیقات Pascual Margal و مرکز تحقیقات مغز بتا بارسلونا (BBRC) ترویج شد از طریق تحریک مغناطیسی، شبکههای مغزی را که هنگام شنیدن موسیقی مرتبط با خاطرات فعال میشوند و نیز موسیقیهایی را که ارتباطی با خاطرات ندارند، تعیین کردند.
با مقایسه این دو، محققان شبکه مغزی خاصی را برای دسترسی به خاطرات زندگینامهای مرتبط با قطعات موسیقی که شرکتکنندگان به آن گوش میدادند، کشف کردند.
این واقعیت نشان میدهد که رابطه بین موسیقی و خاطرات نهفته در آن از طریق توجه (انتخاب محرک) و شناخت خواهد بود، بر خلاف روش طبیعی به خاطر سپردن تجربیات، که معمولاً به شبکه عصبی مجازی که از مراحل اولیه بیماری آلزایمر تأثیر میگیرد، مرتبط است.
بر اساس این مطالعه، اکثر مردم یک "موسیقی" از زندگی خود دارند، گروهی از قطعات موسیقی خاص که ارتباط نزدیکی با تجربیات زندگینامه دارند.
خاطرات زندگینامهای و شنیدن موسیقی، فرآیندهای ذهنی پیچیدهای هستند که توسط شبکههای عصبی متفاوت هدایت میشوند.
هدف از این مطالعه تعیین نحوه تعامل هر دو شبکه با مطالعه تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) از ۳۱ شرکتکننده سالم بود.
کارلوس فالکون، محققی از گروه تحقیقاتی تصویربرداری عصبی BPRC، میگوید: این نوع تحقیقات میتواند مسیری را برای مطالعه اینکه چگونه موسیقی میتواند خاطراتی ایجاد کند که در غیر این صورت از دست میرفتند، باز کند.
بنیاد پاسکوال مارگال این ایده را ترویج میکند که درک بهتر اتصال شبکههای عصبی میتواند به سازماندهی عملکردی مغز و به طراحی درمانهایی برای تقویت خاطرات زندگینامهای در مراحل اولیه بیماری آلزایمر کمک کند.
نظر شما